Tulevaisuuslaboratorion avajaisia vietetään Tulevaisuuspäivänä 1.3.2019

Tulevaisuuskoulu ja Annantalo juhlistavat Tulevaisuuspäivää avaamalla kaikenikäisille tulevaisuudentutkijoille tarkoitetun Tulevaisuuslaboratorion. Näyttelyn ovet avautuvat klo. 9.00 ja yleisöllä on mahdollisuus osallistua klo. 17.00-18.15 toteutettavaan Human Robot Moving Robot -tanssityöpajaan.

Työpajan toteutuksesta vastaavat tanssitaiteilija Iina Taijonlahti, Futurice ja sosiaalinen robotti Momo. Momo ja Taijonlahti toimivat työpajassa tanssinopettajina ja yleisö opettaa myös Momoa tanssimaan. Työpaja pohjaa tanssi-improvisaatioon ja sen eri praktiikoihin. Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä tulevaisuuden teknologiasta liikelähtöisten tehtävien kautta. Työpajan lopuksi nähdään pieni maistiainen siitä, mitä tulevaisuuden tanssi voisi olla.

Varusteiksi sopivat liikuntavaatteet, jalkineina toimivat sisätossut tai paljaat jalat.

Työpaja on tarkoitettu eri ikäisille lapsille ja nuorille. Sitä ei kuitenkaan suositella alle kouluikäisille ja alle 15-vuotiaat ovat tervetulleita aikuisen kanssa. Työpaja toteutetaan yhdessä Futuricen, Tulevaisuuskoulun ja Annantalon kanssa ja sitä on tukenut Esitystaiteen keskus. 

Ilmoittautuminen tanssityöpajaan tapahtuu paikan päällä. Mukaan mahtuu 20 tanssijaa ilmoittautumisjärjestyksessä!